Definita cuvantului gâtișor
GÂTIȘÓR, gâtișoare, s. n. (Rar) Diminutiv al lui gât.Gât + suf. -ișor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gâtișor
CURATÓR, curatori, s. m. Persoană care exercită drepturile și execută obligațiile decurgând din curatelă. – Din fr. curateur, lat. curator. Vezi definitia »
FOTOFÓR, -OÁRE I. adj. care poartă, care are o sursă de lumină. II. s. n. lampă electrică portativă care se prinde de casca celui care o poartă (mineri, speologi etc.). ◊ lampă frontală folosită în otorinolaringologie. III. s. m. organ luminos la coleoptere și la unele animale marine. (< fr. photophore) Vezi definitia »
INJECTÓR, -OÁRE I. adj. care servește pentru injectare. II. s. n. 1. dispozitiv cu ajutorul căruia se introduce forțat fluidul într-o mașină, într-un mecanism; pompă de injecție. 2. aparat pentru alimentarea cu apă a cazanului unei mașini cu aburi. (< fr. injecteur) Vezi definitia »
RESTITUTÓR s.m. Cel care dă înapoi, restituie un lucru. // s.n. Aparat cu ajutorul căruia se obține restituția unui obiect sau a unei porțiuni din suprafața terestră pe bază de fotograme; fotorestitutor. [< lat. restitutor, cf. fr. restituteur]. Vezi definitia »
CALIBRÓR, -OÁRE adj. Care calibrează. // s.n. 1. Instrument pentru măsurarea diametrului puieților. 2. Aparat pentru sortarea fructelor după mărime. [Cf. fr. calibreur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z