Definita cuvantului geană
GEÁNĂ, gene, s. f. 1. Fiecare dintre firișoarele de păr de pe marginea unei pleoape. ◊ Expr. A(-i) da (cuiva) ochii (sau pleoapele) în gene (sau geană-n geană), se spune despre o persoană care este gata să ațipească, să adoarmă. A privi printre gene = a privi cu ochii întredeschiși. 2. (înv.) Pleoapă (a ochiului). 3. Fig. Dungă, fâșie îngustă de lumină; fâșie de deal, de nor etc. luminată. – Lat. genna (= gena „obraz, pleoapă”).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu geană
STÉLĂ s.f. Monument în formă de coloană sau de obelisc, alcătuit dintr-un singur bloc de piatră, care poartă de obicei o inscripție. ♦ Colonetă având deasupra un obiect decorativ, o statuetă etc. [< fr. stèle, cf. gr. stele – coloană]. Vezi definitia »
NARCOANALÍZĂ s.f. Metodă de explorare a subconștientului prin narcoză. [< fr. narco-analyse]. Vezi definitia »
VENATÚRĂ s. f. ramificație de dungi, de vine, ca a marmurei (pe suprafața unui lemn, a unei pietre etc.). (< it. venatura) Vezi definitia »
MÁRNĂ, marne, s. f. Rocă sedimentară compusă din carbonat de calciu și argilă, în proporții variabile, de obicei de culoare cenușie, întrebuințată la fabricarea cimentului. – Din fr. marne, it. marna. Vezi definitia »
VELOGRAVÚRĂ s.f. Reproducere obținută prin velografie. [Cf. fr. velogravure]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z