Definita cuvantului geantă
GEÁNTĂ, genți, s. f. Obiect din piele, din pânză, din material plastic etc. de formă dreptunghiulară, având în interior una sau mai multe despărțituri, care servește la transportarea cu mâna a unor acte, cărți, caiete etc.; servietă. ♦ Poșetă. – Din tc. çanta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu geantă
MANÉTĂ s. f. pârghie mică, cu care se acționează manual un mecanism de comandă, de reglare etc. (< fr. manette) Vezi definitia »
INÍPERĂ s. f. v. ienuperă. Vezi definitia »
INVARIÁNȚĂ s.f. Menținere neschimbată a unei mărimi sau a unui sistem de numere într-o transformare anumită. [Pron. -ri-an-. / < fr. invariance]. Vezi definitia »
CATARÁCTĂ, cataracte, s. f. I. Cădere naturală de apă produsă pe o succesiune de terenuri abrupte mici; ansamblu de cascade mai mici; cascadă. II. Boală de ochi, care constă în opacifierea cristalinului și care poate duce la orbire totală sau parțială. – Din fr. cataracte, lat. cataracta. Vezi definitia »
prelípcă, prelípci, s.f. (reg.) încăpere alipită unei case țărănești, care servește ca adăpost pentru animale, ca magazie, ca șopron. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z