Definita cuvantului genat
GENÁT, -Ă, genați, -te, adj. (Rar) Cu gene lungi și dese. – Din geană + suf. -at.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu genat
AMÂNÁT1 s. n. Faptul de a amâna.V. amâna. Vezi definitia »
NECODIFICÁT adj. v. PĂMÂNT (5). Teritoriu, regiune, ținut; p. ext. țară, patrie. ◊ Obiceiul pământului = sumă de norme necodificate, stabilite de practica îndelungată a vieții, transmise urmașilor prin tradiție: p. ext. obicei păstrat din vechime, caracteristic unei țări, unei regiuni. [DEX '98] Vezi definitia »
CALAFAT, oraș în jud. Dolj, port pe stg. Dunării; 20.542 loc. (1991). Expl. de argile, nisipuri și pietrișuri. Filatură și țesătorie de bumbac; întreprinderi de prelucr. metalelor, electrotehnice, de mat. de constr. (prefabricate din beton, cărămidă), de mobilă și alim. (morărit și panificație, zahăr, conserve de legume, lapte praf, unt). Menționat documentar din 1424. Declarat oraș în 1855. C. a avut rol tactic și strategic în timpul Războiului de independență (1877-1878), cînd a devenit teatrul primelor schimburi de focuri de artilerie între oastea română și cea turcească. Muzeu de istorie, de artă și etnografie. Monumentul „1877”. Vezi definitia »
MARGRAFIÁT s. n. demnitate de margraf; domeniu al unui margraf. (< fr. margraviat) Vezi definitia »
BOURGELAT [burjlá], Claude (1712-1779), savant francez. Unul dintre întemeietorii medicinei veterinare. Fondator, în 1761, la Lyon, al primei școli veterinare din lume. A studiat anatomia animalelor domestice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z