Definita cuvantului generator
GENERATÓR, -OÁRE, generatori, -oare, adj., subst. I. Adj. Care generează, produce, determină ceva. II. S. f. Linie dreaptă care generează prin deplasarea în spațiu (pe o traiectorie curbă) o suprafață riglată. III. S. n. 1. Aparat, mașină sau instalație care servește la producerea unei forme de energie, folosind energie de o altă formă. ◊ Generator cuantic = generator sau amplificator de radiații electromagnetice care funcționează pe baza fenomenului de emisie stimulată a radiațiilor. Generator de zgomot = dispozitiv electronic care produce o tensiune de zgomot (de obicei aleator) spre a fi folosită în măsurători. Generator de aeroioni = aeroionizator. 2. Aparat sau instalație care servește la producerea unui fluid sau a unei suspensii fluide. – Din fr. générateur, lat. generator, -oris.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu generator
vasoconstrictór adj. m., pl. vasoconstrictóri; f. sg. și pl. vasoconstrictoáre Vezi definitia »
DRAGÓR s.m. Muncitor care conduce o dragă. [Cf. fr. dragueur]. Vezi definitia »
popor de neam mongolic Vezi definitia »
DESCENTRALIZATÓR, -OÁRE, descentralizatori, -oare, adj. Care descentralizează. – Descentraliza + suf. -tor. Vezi definitia »
EGALIZÓR s. n. aparat pentru corectarea distorsiunilor de atenuare ale unui sistem electroacustic. (< fr. égaliseur, engl. equalizer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z