Definita cuvantului generație
GENERÁȚIE, generații, s. f. 1. Totalitatea oamenilor (dintr-o comunitate socială dată) care sunt cam de aceeași vârstă. ◊ Expr. Din generație în generație = din tată în fiu; de la o epocă la alta (până la noi). ♦ Perioadă de timp care desparte vârsta tatălui de cea a fiului. 2. Totalitatea animalelor domestice care aparțin aceleiași specii sau rase și care s-au născut în același an. 3. (în sintagma) Teoria generației spontanee = teorie materialistă naivă conform căreia din materii minerale sau organice pot lua naștere unele organisme vii în mod spontan. – Din fr. génération, lat. generatio.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu generație
ELECTROMETRÍE s. f. Ansamblu de metode de analize chimice cantitative care folosesc ca indicator pentru observarea sfârșitului reacției variației potențialului electric al unui electrod cufundat în soluția de analizat. – Din fr. électrométrie. Vezi definitia »
METRALGÍE s. f. durere uterină; metrodinie, uteralgie. (< fr. métralgie) Vezi definitia »
RECUZÁȚIE s. f. recuzare. (< fr. récusation, lat. recusatio) Vezi definitia »
HISTAMINEMÍE s.f. (Med.) Prezență a histaminei în sânge. [Gen. -iei. / < fr. histaminémie]. Vezi definitia »
SUPRALICITÁȚIE s. f. 1. supralicitare. 2. (fig.) promisiunea care întrece altă promisiune făcută de altcineva. (< supra1- + licitație) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z