Definita cuvantului generic
GENÉRIC, -Ă, generici, -ce, adj. Care aparține unei categorii întregi, privitor la o categorie întreagă (de ființe, obiecte, fenomene); care cuprinde toate cazurile de același fel. ♦ (Substantivat, n.) Partea de la începutul sau de la sfârșitul unui film, în care sunt indicate numele principalilor realizatori ai filmului respectiv. – Din fr. générique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu generic
ROMÁNTIC, -Ă, romantici, -ce, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se inspiră din romantism, care ține de romantism sau prezintă aspecte caracteristice acestui curent; care aparține romantismului, privitor la romantism. 2. S. m. și f. Creator a cărui operă se încadrează în romantism. 3. Adj., s. m. și f. p. ext. (Om) visător, melancolic, romanțios. – Din fr. romantique, it. romantico, germ. romantisch. Vezi definitia »
POMOLÓGIC, -Ă, pomologici, -ce, adj. Care aparține pomologiei, privitor la pomologie, de pomologie. – Din fr. pomologique. Vezi definitia »
CHALCOLÍTIC, -Ă adj., s. n. (din) perioada preistoriei, începutul civilizației cuprului. (< fr. chalcolithique) Vezi definitia »
FONOLÓGIC, -Ă, fonologici, -ce, adj. Care ține de fonologie sau de foneme, privitor la fonologie; fonematic. – Din fr. phonologique. Vezi definitia »
ANTILEUCÉMIC, -Ă adj., s. n. (substanță) capabilă a bloca micozele, în tratamentul leucozelor și leucemiilor. (< fr. antileucémique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z