Definita cuvantului gențianacee
GENȚIANACÉE, gențianacee.s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee cu frunze alterne sau opuse și flori solitare sau în buchet, răspândite mai ales în zona muntoasă (alpină); (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -ți-a-] – Din fr. gentianacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gențianacee
HIPERICACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate dialipetale: sunătoarea. (< fr. hypéricacées) Vezi definitia »
PROPILÉE s.f.pl. (Ist.) Celebrul portic al Acropolei din Atena antică. ♦ (P. ext.) Colonadă (monumentală) la intrarea unui templu sau a unui palat, formată din mai multe porți legate între ele cu porticuri și scări. [< fr. propylées, it. propileo, cf. gr. propylaion – care este înaintea porților]. Vezi definitia »
GERANIACÉE, geraniacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu frunze păroase și flori viu colorate; (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. géraniacées. Vezi definitia »
BATOIDÉE subst. Ordin de pești cartilaginoși (Chondrichthyes) în care sînt cuprinși rechinii bentonici, în general moluscivori (Batoidea). Apar în Jurasic, iar în România au fost întîlniți în calcarul numulitic de la Albești-Muscel. Vezi definitia »
PAPAVERACÉE, papaveracee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, anuale sau perene, cu frunze alterne, cu flori solitare sau grupate în inflorescențe și cu fructul o capsulă sau o nuculă; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. ◊ (Adjectival) Plantă papaveracee. – Din fr. papavéracées. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z