Definita cuvantului geobotanic
GEOBOTÁNIC, -Ă, geobotanici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a botanicii care se ocupă cu studiul răspândirii și evoluției plantelor pe suprafața globului terestru. ♦ Disciplină care studiază învelișul vegetal din punctul de vedere al componenței și al legilor care acționează în botanică. 2. Adj. Referitor la geobotanică, de geobotanică. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géobotanique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu geobotanic
COLÉRIC, -Ă adj. (Rar) Irascibil, supărăcios, nervos, mânios. [< fr. colérique]. Vezi definitia »
PÍTIC adj. pl. jocuri ~ce = jocuri care aveau loc din patru în patru ani la Delfi, în Grecia, în cinstea zeului Apolo. (< fr. /jeux/ pythiques) Vezi definitia »
OXÁLIC adj.m. Acid oxalic = substanță solidă, albă, cristalizată, solubilă în apă și foarte toxică. [< fr. oxalique]. Vezi definitia »
OXITÓNIC, -Ă adj. (Despre limbi) Care tinde să plaseze accentul la sfârșitul cuvintelor sau al grupurilor de cuvinte care alcătuiesc o sintagmă. [Cf. it. ossitonico]. Vezi definitia »
MEGALÍTIC, -Ă, megalitici, -ce, adj. Care aparține megaliților sau epocii lor, privitor la megaliți sau la epoca lor. – Din fr. mégalithique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z