Definita cuvantului geotermal
GEOTERMÁL, -Ă, geotermali, -e, adj. (Despre izvoare) Cu apă caldă sau fierbinte. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géothermal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu geotermal
INTERCONTINENTÁL, -Ă adj. între, dintre continente. (< fr. intercontinental) Vezi definitia »
SENZAȚIONÁL, -Ă adj. care face senzație (2). (< fr. sensationnel) Vezi definitia »
DISTRIBUȚIONÁL, -Ă adj. Care aparține unei distribuții. ◊ Gramatică distribuțională = gramatică făcută după principiile reperării distribuțiilor elementelor lingvistice. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. distributionnel]. Vezi definitia »
METÁL, metale, s. n. 1. Nume generic dat oricărui element chimic cu luciu caracteristic, bun conducător de căldură și de electricitate, maleabil și ductil, de obicei solid la temperatura obișnuită; p. ext. aliaj format din două sau mai multe asemenea elemente chimice, din aceste elemente și alte materiale etc. ◊ Metal nobil = metal care se găsește în natură în cantități mici și care se oxidează sau se alterează cu greutate. Metal prețios = aurul, platina și argintul. Metal rar = metal care se găsește în cantități mici sau în stare dispersă în scoarța Pământului. ♦ Fig. Bani. 2. (Pop.; la pl.) Substanță chimică. [Pl. și: (rar) metaluri] – Din fr. métal, germ. Metall. Vezi definitia »
PAPAGÁL, papagali, s. m. 1. Nume dat mai multor păsări tropicale cățărătoare, cu ciocul mare și încovoiat, cu pene felurit și viu colorate, care, dresate, pot repeta sunete articulate. ◊ Expr. (Fam.) A avea papagal = a vorbi mult (și convingător), a fi bun de gură. ◊ Compus: papagal-țigănesc = stăncuță: papagal-de-brazi = forfecuță. ♦ Epitet dat unei persoane care repetă mecanic părerile sau cuvintele altuia. ♦ Fig. (Fam. și peior.) Gură (ca organ al vorbirii). 2. Clește cu dinți, folosit la lucrările de montare sau de reparare a țevilor. – Din ngr. pap(p)aghál(l)os, it. pappagallo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z