Definita cuvantului german
GERMÁN, -Ă, germani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Denumire generală dată unor popoare indo-europene care au locuit, în antichitate, în centrul, vestul și nordul Europei; (și la sg.) persoană aparținând unuia dintre aceste popoare. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Germaniei sau este originară de acolo. 3. Adj. Care aparține Germaniei sau germanilor (1, 2), privitor la Germania sau la germani; nemțesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba germană. – Din lat. Germanus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu german
GIROPLÁN s.n. Autogir prevăzut cu un rotor cu patru pale și cu o aripă de avion fixă. [< fr. gyroplane]. Vezi definitia »
chemán, chemáne, s.n. (înv.) vioară orientală. Vezi definitia »
PTEROZAURIÁN, pterozaurieni, s. m. (La pl.) Ordin de reptile fosile adaptate pentru zbor; (și la sg.) reptilă din acest ordin. [Pr.: -za-u-ri-an] – Din fr. ptérosauriens. Vezi definitia »
SUBURBÁN, -Ă adj. Care se află în suburbie, în împrejurimile orașului; de (la) suburbie. ◊ Comună suburbană = comună situată în apropierea unui oraș, de care depinde din punct de vedere administrativ. ♦ (Despre mijloace de transport) Care circulă în împrejurimile orașului. ♦ (Fig.; despre limbaj, comportare) Necivilizat, grobian. [< fr. suburbain, cf. lat. suburbanus]. Vezi definitia »
AUTUNIÁN s.n. Etajul inferior al permianului de facies continental, limitat la vestul Europei. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ni-an. / < fr. autunien, cf. Autun – oraș în Franța]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z