Definita cuvantului gerontologic
GERONTOLÓGIC, -Ă, gerontologici, -ce, adj. Referitor la gerontologie și geriatrie, de gerontologie și geriatrie. – Din fr. gérontologique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gerontologic
SOCIOLINGVÍSTIC, -Ă I. adj. referitor la sociolingvistică. II. s. f. ramură a lingvisticii care studiază relațiile dintre limbă, cultură și societate. (< fr. sociolinguistique, engl. sociolinguistic/s/) Vezi definitia »
TRÁGIC, -Ă, tragici, -ce, adj., s. m. 1. Adj. Care aparține tragediei, care se referă la tragedie, cu caracter de tragedie. ♦ (Substantivat, n.) Categorie a esteticii exprimând un conflict al cărui deznodământ este înfrângerea sau pieirea, în urma unor împrejurări vitrege, a unor persoane virtuoase, a unor idealuri sau a unor categorii sociale valoroase. ♦ Fig. Zguduitor, jalnic, nenorocit. ◊ Expr. (Substantivat) A o lua în tragic = a acorda unei întâmplări (neplăcute) o gravitate exagerată. 2. S. m. (Rar) Autor de tragedii. – Din fr. tragique, lat. tragicus. Vezi definitia »
OLIGOFÓTIC, -Ă adj. (despre unele alge) care crește în medii cu luminozitate slabă. (< fr. oligophotique) Vezi definitia »
ANTÁLGIC, -Ă, antalgici, -ce, adj., s. n. (Medicament, substanță etc.) care calmează durerea. – Din fr. antalgique. Vezi definitia »
ANTISOVIÉTIC, -Ă adj. împotriva fostei Uniuni Sovietice. (< germ. antisowjetisch) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z