Definita cuvantului gestiune
GESTIÚNE, gestiuni, s. f. Administrare a bunurilor unei întreprinderi, instituții sau persoane; răspunderea păstrării bunurilor și a mânuirii fondurilor unei întreprinderi, instituții sau persoane; ansamblu de operații privind primirea, păstrarea și eliberarea unor bunuri materiale aparținând altcuiva; (concr.) totalitate a bunurilor încredințate cuiva în vederea administrării lor. [Pr.: -ti-u-] – Din fr. gestion, lat. gestio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gestiune
INCOMPREHENSIÚNE s.f. Incapacitate de a înțelege, de a fi înțeles. [< fr. incompréhension]. Vezi definitia »
ALI PAȘA din Tepelenë, pașă de lanina (1788-1822). S-a declarat independent față de Poarta Otomană (1819). Și-a extins autoritatea asupra unui terit. care cuprindea părți din Grecia și Albania; asediat de turci în lanina, a fost învins și ucis. Vezi definitia »
șerpăciúne s.f. (reg.; cu sens colectiv) șerpărie. Vezi definitia »
CONVICȚIÚNE, convicțiuni, s. f. (Livr.) Convingere. [Pr.: -ți-u-Var.: convícție s. f.] – Din fr. conviction, lat. convictio, -onis. Vezi definitia »
subdiviziune de specialitate a pediatriei care constă în îngrijirea medicală a copiilor nou-născuți, în special a celor bolnavi sau prematuri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z