Definita cuvantului ghioci
GHIÓCI, ghiociuri, s. n. Căruță astfel construită încât să poată fi lungită la nevoie. – Din tc. göç „mutare, emigrare”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ghioci
înșomoltocí, înșomoltocésc, vb. IV (reg.) a face șomoltoc, mototol; a învăli, a înfășura, a înfofoli, a înșongoia, a îmbondori, a încotoșmăna. Vezi definitia »
paci s.m. (reg.) par. Vezi definitia »
bălăcí (-césc, -ít), vb. – A se zbengui în apă, a (se) bălăcări. Creație expresivă (Iordan, BF, II, 184); coicide cu bg. balakam, care poate fi împrumutat sin rom. (după Cihac și DAR, cuvîntul rom. provine din bg.). Este dificil de presupus că var. bălăcări, vb. (a (se) bălăci; a sta la taclale, a bîrfi, a îndruga verzi și uscate; a batjocori) ar proveni din rut., rus. balaguriti (Cihac) sau din sb. balakati (DAR), cu care are în comun izvorul expresiv. DAR nu cunoaște sensul de „a (se) bălăci” al acestui cuvînt, cu toate că este mai comun decît celelate. – Der. bălăceală, s. f. (zbenguială prin apă); bălăcitură, s. f. (bălăceală). Vezi definitia »
perecí, perecésc, vb. IV refl. (reg.) a se contrazice, a se certa (cu cineva). Vezi definitia »
STÂRLÍCI, stârlici, s. m. (Pop.) Pată, la început de culoare roșie, apoi vânătă, care apare uneori pe pielea oamenilor greu bolnavi, înainte de moarte. – V. strelici. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z