Definita cuvantului giroscop
GIROSCÓP, giroscoape, s. n. 1. Aparat care, antrenat de o mișcare de rotație în jurul uneia dintre axe, se poate astfel deplasa încât să nu modifice direcția axei sale de rotație. 2. Dispozitiv care asigură stabilitatea și orientarea în spațiu a unui avion, a unui submarin etc. – Din fr. gyroscope.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu giroscop
MOP, mopuri, s. n. Obiect de uz gospodăresc pentru spălat dușumelele, constând dintr-un mănunchi de sfori răsucite sau de fâșii de material absorbant, montat pe o coadă lungă ca de mătură. – Din engl. mop. Vezi definitia »
CAPILAROTRÓP, -Ă adj. care prezintă afinitate pentru vasele capilare. (< fr. capillarotrope) Vezi definitia »
OVOSCÓP s.n. Aparat cu care se examinează calitatea ouălor. [< fr. ovoscope, cf. lat. ovum – ou, gr. skopein – a examina]. Vezi definitia »
prosóp (prosoápe), s. n. – Ștergar. – Mr. prosop „față”. Mgr. πρόσωπον „față” confundat cu προσώψι „prosop”, cf. Gáldi 241. Vezi definitia »
PNEUMOTRÓP, -Ă, pneumotropi, -e, adj., s. m. 1. Adj. (Despre microorganisme) Care manifestă o afinitate specială pentru țesutul pulmonar. 2. S. m. Virus care provoacă leziuni în aparatul respirator, la oameni și la animale. [Pr.: pne-u-] – Din fr. pneumotrope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z