Definita cuvantului globetrotter
GLOBE-TROTTER s. m. Persoană care face înconjurul lumii pe jos. [Pr.: glóbtrotăr] – Cuv. engl.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu globetrotter
MĂLĂIÉR, mălăieri, s. m. (Rar) Persoană care se ocupa cu negoțul cu mălai (1). ♦ Negustor ambulant care își purta marfa în căruță și care primea plata în natură. – Mălai + suf. -ar. Vezi definitia »
LINER s.n. (Mar.) Pachebot de cursă lungă. [Pron. laină. / < engl. liner]. Vezi definitia »
ABD EL-KADER (1808-1883), emir arab, erou național al Algeriei, conducător al luptei împotriva colonialiștilor francezi (1832-1847). Înfrînt, a murit în emigrație. Vezi definitia »
GRAIFER s. n. 1. Organ de lucru al mașinilor de ridicat și de transportat, din douĂ? cupe mobile, destinate apucĂ?rii materialului. â?? excavator pentru capacitĂ?ți mari. 2. Vârf ascuțit care formeazĂ? ochiurile la mașinile de cusut fețe de încĂ?lțĂ?minte. -Din germ. Greifer Vezi definitia »
CARTIÉR, cartiere, s. n. 1. Parte a unui oraș deosebită de celelalte prin caracteristici proprii (geografice, istorice etc.) și care formează o unitate organică. ♦ Locuitorii acestei părți a orașului. 2. Parte din comandamentul unei mari unități, compusă din personalul de deservire și din mijloacele de transmisiuni. ◊ Marele cartier general = (în timp de război) organul suprem de conducere a armatei în frunte cu comandantul său suprem. ♦ Loc (întărit) unde staționează trupele timp mai îndelungat în vederea efectuării de exerciții practice pe teren, cu efective mari de unități; tabără. 3. Fiecare dintre părțile laterale ale navei de la mijlocul ei spre pupă. [Pr.: -ti-er] – Din fr. quartier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z