Definita cuvantului glucoză
GLUCÓZĂ, glucoze, s. f. Substanță zaharoasă cristalizată, care se găsește în miere și în fructe sau se prepară pe cale industrială, având numeroase folosiri în industrie. – Fr. glucose (< gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu glucoză
labă-ncrucișată expr. (obs.) perversiune sexuală constând în masturbarea reciprocă între doi parteneri de același sex sau de sex opus. Vezi definitia »
BULEÁNDRĂ, bulendre, s. f. (Pop. și fam.) Haină veche, ruptă, ponosită; fleandură. ♦ (La pl.) Lucruri vechi și fără valoare. ♦ Fig. Termen injurios pentru o femeie imorală. – Et. nec. Vezi definitia »
RETICULOCITÓZĂ s. f. creștere a numărului de reticulocite din sânge, în timpul regenerării măduvei. (< fr. réticulocytose) Vezi definitia »
SIGMOIDÍTĂ s.f. (Med.) 1. Inflamație a ansei sigmoide a colonului. 2. Inflamație a valvulelor sigmoide ale inimii. [< fr. sigmoïdite]. Vezi definitia »
SUPRASÁRCINĂ, suprasarcini, s. f. Sarcină suplimentară față de sarcina nominală pe care o are de suportat un sistem tehnic și care ar putea să pericliteze siguranța în funcționare a acestuia. – Supra- + sarcină (după fr. surcharge). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z