Definita cuvantului glumi
GLUMÍ, glumesc, vb. IV. Intranz. A spune glume1; a vorbi în glumă, fără intenții serioase. ◊ Expr. A nu glumi cu... = a) a lua în considerație cu toată seriozitatea; b) a nu arăta nici un fel de îngăduință, a nu face nici o concesie. Nu-i de glumit cu... = trebuie luat în serios, trebuie privit cu toată seriozitatea. – Din sl. glumiti sen. Cf. glumă1.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu glumi
DORMÍ, dorm, vb. IV. Intranz. 1. A se găsi în stare de somn, a fi adormit. ◊ Expr. A dormi de-a-n picioarele (sau pe picioare) = a) a fi foarte obosit, a pica de somn; b) fig. a fi încet la treabă, a se mișca leneș; p. ext. a fi absent la ceea ce se petrece în jur. ♦ Fig. A fi mort. ◊ Expr. (Tranz.) A dormi somnul (cel) de veci (sau cel lung, cel de pe urmă) = a fi mort; (în imprecații) a muri. 2. A rămâne peste noapte undeva; a mânea. 3. Fig. (În construcții negative) A veghea; a fi vigilent. 4. Fig. A zăcea ascuns; a mocni. Acea tainică simțire care doarme-n a ta harfă (EMINESCU). [Var.: (reg.) durmí vb. IV] – Lat. dormire. Vezi definitia »
păstrămí, păstrămésc, vb. IV (reg.) 1. a face pastramă, a transforma carnea în pastramă. 2. (refl., fig.) a slăbi tare, a rămâne numai piele și os. Vezi definitia »
AUTODENUMÍ vb. IV. refl. A se denumi pe sine. [Et. incertă]. Vezi definitia »
FULMI- elem. „care se aprinde, explodează”. (< lat. fulmen, fulger, lumină) Vezi definitia »
urămí (-mésc, -ít), vb. – (Trans.) A respecta. Mag. uram „domn” (Gáldi, Dict., 167). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z