Definita cuvantului gospodărie
GOSPODĂRÍE, gospodării, s. f. 1. Totalitatea bunurilor care constituie averea (imobilă a) unui locuitor, îndeosebi a unui țăran (și a familiei sale); casă1. ♦ Unitate formată dintr-o locuință și din persoanele (înrudite) care o locuiesc, trăind în comun; persoanele (înrudite) care locuiesc împreună, având buget comun și valorificând în comun bunurile dobândite prin munca lor. 2. Activitate casnică (a gospodinei); menaj. 3. (Ieșit din uz) Unitate de producție agricolă, de prestări de servicii etc. (de stat, cooperatistă sau particulară). 4. Conducere, administrare a unui bun, a unei instituții (publice) etc.; instituție sau ansamblu de instituții care asigură această conducere, administrare. Gospodărie comunală.Gospodar + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gospodărie
CAVERNOMETRÍE s.f. (Tehn.) Operație de măsurare și de înregistrare a variației diametrului unei găuri de sondă în funcție de adâncime. [Gen. -iei. / < fr. cavernométrie, cf. lat. caverna – gaură, gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
RECIRCULÁȚIE s.f. Reintroducere a unui material în ciclul de fabricație, în scopul îmbunătățirii unor parametri ai producției. ♦ Reintroducerea agentului caloric sau frigorific într-o instalație în care se produce o reacție chimică. [Gen. -iei. / < fr. recirculation]. Vezi definitia »
SLUGĂRNICÍE, slugărnicii, s. f. Atitudine de lingușire în raporturile cu oamenii de la care se primesc sau de la care se așteaptă avantaje materiale; servilism, ploconeală. – Slugarnic + suf. -ie. Vezi definitia »
MAGAZÍE, magazii, s. f. 1. Clădire, construcție, amenajare, încăpere în care se păstrează mari cantități de mărfuri sau de materiale; depozit. 2. (Înv.) Magazin (1). 3. Cutie metalică la pușcă în care stau cartușele înainte de tragere. – Din ngr. magazí. Vezi definitia »
DESÓRBȚIE s.f. Îndepărtare a unei substanțe absorbite de pe suprafața unui adsorbant. [< fr. désorption]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z