Definita cuvantului grădinăresc
GRĂDINĂRÉSC, -EÁSCĂ, grădinărești, adj. Care aparține grădinarului sau grădinăritului, privitor la grădinar sau la grădinărit. – Grădinar + suf. -esc.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu grădinăresc
CÂMPENÉSC, -EÁSCĂ, câmpenești, adj. De (la) câmp (1) sau de (la) țară, specific câmpului sau vieții de la țară; câmpean, câmpesc. – Câmpean + suf. -esc. Vezi definitia »
mulțumesc pt. că ați introdus în ghidul de exprimare corectă și exprimările corecte pt. „două” dar pe mine tot nu m-ați mulțumit pt. că tot nu stiu cum se spune corect două august douăsprezece sau douăzecișidouă august de ex. astăzi este două septembrie sau doi septembrie? daca se poate adaugați și aceste corecturi. cu respect teodor-mihai din aiud jud alba Vezi definitia »
pisc (píscuri), s. n.1. Cioc de păsări. – 2. Vîrf ascuțit de munte. – 3. Proră. – 4. Partea de dinainte a căruței. Sl. piskŭ, care apare numai cu sensul de fluier, dar care ar trebui să însemne și „pisc”, ca slov. pisk, ceh., pol. pisk (Cihac, II, 557; Tiktin). E dubletul lui plisc, s. n. (cioc), cu l expresiv; atît acest tratament cît și înrudirea evidentă cu piț(igoi) arată că în rom. cuvîntul a fost tratat drept expresiv, ca și cioc. Din același etimon provine și piscoaie (var. piscoace, piscoci), s. f. (fluier de trestie), cf. pițigoaie; piscoi (var. piscoaie), s. n. (deschizătură prin care curge măcinișul); piscui, vb. (Trans., Mold., a piui), din sl. piskati. Vezi definitia »
PROOROCÉSC, -EÁSCĂ adj. v. prorocesc. Vezi definitia »
ANTIMUNCITORÉSC, -EÁSCĂ, antimuncitorești, adj. Îndreptat împotriva intereselor clasei muncitoare. – Din anti- + muncitoresc. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z