Definita cuvantului grecește
GRECÉȘTE adv. Ca grecii, în felul grecilor; în limba greacă. ◊ Expr. A ședea (sau a se așeza etc.) grecește = a ședea (sau a se așeza etc.) cu genunchii la gură; a ședea (sau a se așeza) cu picioarele încrucișate sub corp; a ședea turcește. – Grec + suf. -ește.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu grecește
ORIGINALITÁTE, (2) originalități, s. f. 1. Însușirea de a fi original (2, 3); spec. fel particular de a fi. 2. Faptă originală (3); ciudățenie, excentricitate, extravaganță. – Din fr. originalité. Vezi definitia »
TONALITÁTE s. f. 1. (muz.) complex de relații de natură armonică stabilit între sunetele modurilor major și minor cu sunetul principal (tonica.). ◊ gamă care stă la baza unei compoziții muzicale. 2. intonație, modulație a vorbirii. 3. nuanță a culorilor; ambianță cromatică a unei picturi. 4. trăsătură dominantă, notă specifică a unei scrieri, a gândirii, a unei stări sufletești etc. (< fr. tonalité) Vezi definitia »
NERETROACTIVITÁTE s. f. (jur.) principiul ~tății = principiu potrivit căruia o lege nu poate produce efecte și pentru trecut. (< ne- + retroactivitate) Vezi definitia »
cotidianitáte s. f. caracterul a ceea ce este cotidian. (< fr. quotidienneté) Vezi definitia »
INTEGRABILITÁTE s.f. Însușirea de a fi integrabil. [Cf. fr. intégrabilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z