Definita cuvantului aeronavă
AERONÁVĂ, aeronave, s. f. Vehicul aerian care se menține și se deplasează în aer1; aerovehicul. [Pr.: a-e-] – Din aero- + navă (după fr. aéronef).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aeronavă
GHIDRÓPĂ s.f. Frânghie lungă legată de nacela unui balon și lăsată să atârne pe sol pentru a menține constantă înălțimea. [< fr. guiderope]. Vezi definitia »
DURÍȚĂ, durițe, s. f. Diminutiv al lui dură.Dură + suf. -iță. Vezi definitia »
TORPÍLĂ, torpile, s. f. 1. Proiectil submarin prevăzut cu motor propriu și cu încărcătură explozivă, care se lansează împotriva unei nave inamice de pe o navă de luptă, din avion sau de pe coastă. 2. Pește marin cu schelet cartilaginos, cu corpul turtit dorsal și ventral, capabil să producă la atingere, descărcări electrice cu care își ucide prada (Torpedo marmorata). 3. (Ieșit din uz; în compusul) Om-torpilă = torpilă (1) condusă la țintă de unul sau doi oameni, care se îndepărtau după ce o prindeau de fundul navei. – Din fr. torpille. Vezi definitia »
BUTADIÉNĂ s.f. Hidrocarbură nesaturată, derivată din butan prin pierderea a patru atomi de hidrogen din moleculă.[Pron. -di-e-. / < fr. butadiène]. Vezi definitia »
AVÉNĂ s.f. Prăpastie, abis în regiunile calcaroase, prin care se scurg apele subterane. [Var. aven s.n. / < lat. avena, cf. fr. aven]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z