Definita cuvantului grecoaică
GRECOÁICĂ, grecoaice, s. f. Femeie care face parte din populația de bază a Greciei sau este originară de acolo. – Grec + suf. -oaică.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu grecoaică
RISTÚRNĂ s. f. 1. parte a primei de asigurare reținută de asigurător în cazul în care asiguratul renunță la asigurare. 2. sumă restituită de vânzător cumpărătorului, care a fost fixată anticipat în raport cu importanța cifrei de afaceri. (< fr. ristourne, it. ristorno) Vezi definitia »
LUNÉTĂ s. f. 1. instrument optic dintr-un tub cu mai multe lentile, pentru observarea unor obiecte îndepărtate. 2. dispozitiv pe o mașină-unealtă servind la susținerea pieselor de prelucrat. 3. element arhitectonic în formă de boltă semicirculară, care străpunge partea inferioară a unei cupole sau a unei bolți mari. ♦ ~ cilindrică = boltă rezultând din intersecția a doi semicilindri cu raze inegale. ◊ (la portaluri, ferestre) suprafață plană între lintel și arc. ◊ coronament semicircular al unui altar poliptic. (< fr. lunette) Vezi definitia »
FARANDÓLĂ s. f. vechi dans provensal, cu acompaniament de flaut și tamburină, în mișcare moderată; melodia corespunzătoare. (< fr. farandole) Vezi definitia »
salátă (saláte), s. f. – Preparat culinar din legume sau verdețuri crude. – Var. saladă, Trans., șalată. Mr., megl. sălată. It. salata, var. din fr. salade și mag. saláta (Gáldi, Dict., 157), cf. ngr. σαλάτα, alb. salatë, tc., bg. salata.Der. saladieră (var. salatieră), s. f., din fr. saladier. Vezi definitia »
CONTRARÁNDĂ s.f. (Mar.) Velă triunghiulară sau trapezoidală ridicată deasupra randei, pe goelete și iahturi. [Cf. it. contraranda]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z