Definita cuvantului grefat
GREFÁT, -Ă, grefați, -te, adj. (Despre un țesut) Refăcut cu ajutorul unei grefe2. – V. grefa.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu grefat
SULFÁT, sulfați, s. m. Sare a acidului sulfuric cu un metal sau cu un radical. ◊ Sulfat de cupru = sare de cupru a acidului sulfuric, de culoare albastră, cristalizată, solubilă în apă, întrebuințată în industrie și în agricultură pentru combaterea paraziților; piatră-vânătă. Sulfat de magneziu = sare de magneziu a acidului sulfuric, sub formă de praf alb, cristalizat, solubil în apă, care se întrebuințează în industrie și în medicină (ca purgativ); sare-amară. Sulfat feros = sare de fier a acidului sulfuric, de culoare verde deschisă, cristalizată, solubilă în apă, care se întrebuințează în industrie la fabricarea cernelii de scris etc.; calaican. Sulfat de sodiu = sare de sodiu a acidului sulfuric, întrebuințată în medicină ca purgativ. Sulfat de aluminiu și de potasiu = sare dublă de aluminiu și de potasiu a acidului sulfuric, de culoare albă, cristalizată, solubilă în apă, cu gust astringent, care se folosește în industrie, în medicină etc.; alaun, piatră-acră. – Din fr. sulfate. Vezi definitia »
PROSTRÁT, -Ă adj. 1. (despre tulpini) culcat la pământ. 2. în stare de prostrație; (fig.) lipsit de energie. (< lat. prostratus, fr. prostré) Vezi definitia »
NEÎNTINÁT, -Ă, neîntinați, -te, adj. Care și-a păstrat curățenia morală, puritatea; curat. – Ne- + întinat. Vezi definitia »
(lat. ad „către”) prep. 1.Precedă infinitivul: „a merge”. 2.Intră în componența unor adverbe: „acasă”, „alături”, „alene”. 3.Precedată de prepoziția „de”, formează locuțiuni adverbiale: „de-a lungul”, „de-a dreapta” și numele unor jocuri de copii: „de-a baba oarba”, „de-a v-ați ascunselea”. 4.Exprimă un raport de asemănare, de identificare: miroase a fân. *„În semn de ...Fluieră a pagubă”. 5.Se folosește pentru a exprima genitiv-dativul adjectivelor și pronumele nehotarâte și numeralele. „Întemeietor a atator școlii.” „Tată a doi copii”. Vezi definitia »
PEDUNCULÁT, -Ă adj. cu peduncul. (< fr. pédonculé) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z