Definita cuvantului halaj
HALÁJ s. n. Remorcare a unei ambarcații, a unei plute, a unui șlep etc., executată pe canale, fluvii sau râuri, cu mijloace mecanice, cu oameni sau cu animale. ◊ Drum (sau zonă) de halaj = traseu de-a lungul unei ape rezervat acestui fel de tracțiune. – Din fr. halage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu halaj
PUNCTÁJ s. n. 1. notație în puncte a rezultatelor obținute la o întrecere (sportivă etc.) în vederea sublinierii unui clasament; totalitatea punctelor obținute. 2. însemnare a punctelor mai importante ale unei expuneri, ale unui plan etc. (după fr. pointage) Vezi definitia »
EȘAFODÁJ s.n. 1. Schelă (pentru lucrul la înălțime al muncitorilor). 2. (Fig.) Ansamblu de fapte, de argumente etc. mai mult sau mai puțin utile pe care se construiește o operă, o teorie, o ipoteză. [Var. eșafodagiu s.n. / < fr. échafaudage]. Vezi definitia »
CODÁJ, codaje, s. n. Codare. – Din fr. codage. Vezi definitia »
VIRÁJ s. n. 1. faptul de a vira (1). 2. porțiune, curbă de șosea cu curbură foarte mică. 3. evoluție a unui avion pe o traiectorie curbă în plan orizontal. 4. schimbare a culorii unei substanțe, a unui pozitiv fotografic. (< fr. virage) Vezi definitia »
ARIVÁJ s. n. intrarea în port a unei nave; sosire de mărfuri (pe apă). (< fr. arrivage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z