Definita cuvantului hambar
HAMBÁR, hambare, s. n. 1. Magazie în care se păstrează diferite produse agricole, în special cereale; grânar, jitniță. ♦ Magazie mică (în podul morii) în care se toarnă cerealele date ca plată pentru măcinat. 2. (Reg.) Ladă mare de lemn, în care se păstrează făina, mălaiul sau cerealele. 3. Loc pe un vapor unde se depozitează mărfurile transportate; cală. [Var.: ambár s. n.] – Din magh. hambár, bg. hambar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hambar
PETRODOLÁR, petrodolari, s. n. Dolar american obținut prin vânzarea petrolului de către țările exportatoare de petrol. – Din fr. pétrodollar. Vezi definitia »
REALGÁR s. n. sulfură naturală de arsen, roșie. (< fr. réalgar) Vezi definitia »
BRUMÁR s. m. (Pop.) Noiembrie. – Din brumă1 + suf. -ar. Vezi definitia »
MICROMOLECULÁR, -Ă adj. (Despre substanțe) Alcătuit din micromolecule. [Cf. fr. micromoléculaire]. Vezi definitia »
SOLIDÁR, -Ă adj. 1. Care privește, care leagă, care angajează mai multe persoane, fiecare fiind responsabilă de întreaga obligație care revine tuturor. 2. Legat temeinic de cineva printr-o unitate de concepții, de sentimente și de interese; strâns unit. 3. (Despre piese de mașini) Care este strâns legat de altceva; care ia parte în aceeași măsură cu altă piesă la o acțiune. [< fr. solidaire, cf. lat. solidus – întreg]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z