Definita cuvantului hanzelă
HANZÉLĂ, hanzele, s. f. Instalație de fabricat bomboane, caramele, având ca elemente principale o mașină de rolatVezi nota, un dispozitiv de ștanțare și o pompă cu care se introduce umplutura. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hanzelă
PĂSTRÚGĂ, păstrugi, s. f. Pește de Dunăre și mare, înrudit cu cega, cu corpul lung și subțire, cu pielea pestriță pe spate și gălbuie pe pântece, cu botul în formă de spadă (Acipenser stellatus). [Var.: păstrúngă, s. f.] – Sb. pastruga [din alte surse: Bg. pestruga; cf. Rus. sevr(i)uga] Vezi definitia »
PIPERAZÍNĂ, piperazine, s. f. Substanță care se prezintă sub formă de cristale incolore, solubile în apă, utilizată în medicină la tratamentul gutei, împotriva nisipului din urină etc. – Din fr. pipérazine, germ. Piperazin. Vezi definitia »
BLEÁNDĂ1, blende, s. f. (Pop.) Sperietoare de păsări. ♦ Epitet pentru o persoană fără energie, molâie, bleagă. – Et. nec. Vezi definitia »
PROBLEMÚȚĂ, problemuțe, s. f. (Rar) Diminutiv al lui problemă.Problemă + suf. -uță. Vezi definitia »
PENÍȘĂ s.f. Navă fluvială asemănătoare cu un șlep, folosită la transportul mărfurilor. [< fr. péniche, cf. engl. pinnace]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z