Definita cuvantului hațegan
HAȚEGÁN, -Ă, hațegani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană (originară) din Hațeg. 2. Adj. Care aparține Hațegului sau populației lui, privitor la Hațeg sau la populația lui. 3. S. f. art. Numele unui dans popular românesc răspândit în sudul Transilvaniei, cu mișcare foarte vioaie, care se joacă în perechi; melodie după care se execută acest dans. – Hațeg (n. pr.) + suf. -an.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hațegan
CUBÁN, -Ă, cubáni, -e, s.m. și f. Cubanez (1.). (cf. fr. cubain) Vezi definitia »
SEDÁN, sedanuri, s. n. Autoturism cu caroseria de tip închis (pavilion fix), cu două sau patru uși, câte trei geamuri laterale mobile pe fiecare parte, amenajat pentru patru sau mai mulți pasageri; stil de caroserie comun celor mai multe dintre autoturismele moderne. – Din engl. sedan (Sedan este orașul francez unde s-a dezvoltat, pentru prima dată, o trăsură de lux având aceste caracteristici; curios însă este faptul că, pentru același stil de caroserie, francezii folosesc sinonimul berlină, cuvânt de proveniență germană, Berlinul fiind considerat, de asemenea, primul oraș european unde s-a dezvoltat o astfel de trăsură). Vezi definitia »
CALCAN2 (‹ tc.) s. n. Zid exterior al unei clădiri, în care nu se amenajează nici o deschidere, destinat să fie acoperit de un zid asemănător al clădirii vecine. Vezi definitia »
OCCITÁN, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Occitania (sudul Franței). ◊ (s. n.) ansamblu de dialecte vorbite de occitani. ◊ (s. f.) vechea limbă provesală sau limba trubadurilor. (< fr. occitan) Vezi definitia »
SOCINIÁN, -Ă adj., s. m. f. (adept) al socinianismului. (< fr. socinien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z