Definita cuvantului hăinar
HĂINÁR, hăinari, s. m. (Înv.) Negustor de haine. – Haină + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hăinar
valutár adj. m., pl. valutári; f. valutáră, pl. valutáre Vezi definitia »
SEPTENÁR, -Ă, septenari, -e, adj. (Rar) Care privește o perioadă de șapte zile, șapte ani. ♦ (Despre versuri) Compus din șapte picioare și jumătate. – Din fr. septénaire, lat. septenarius. Vezi definitia »
BULGÁR, -Ă, bulgari, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. pl. Populație turcică, așezată la sfârșitul sec. VII în regiunea de nord-est a Bulgariei, unde, în sec. VII-IX, a fost asimilată de slavi. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Bulgariei. 3. Adj. Care aparține Bulgariei sau populației ei, privitor la Bulgaria sau la populația ei; bulgăresc. ◊ (Substantivat, f.) Limba bulgară. – Din sl. blŭgarinŭ. Vezi definitia »
ALVEOLÁR, -Ă adj. Referitor la alveole, cu alveole. ◊ Consoană alveolară (și s.f.) = consoană articulată cu limba la nivelul alveolelor dinților de sus. [Cf. fr. alvéolaire]. Vezi definitia »
cotnár s. n. – Varietate de vin moldovenesc, produs la Cotnari. De la Cotnari.Der. cotnărele, s. f. pl. (varietate de pere), numite astfel datorită culorii lor aurii. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z