Definita cuvantului hârzob
HÂRZÓB, hârzoabe, s. n. (Reg.) 1. Funie groasă folosită la coborârea sau la ridicarea greutăților din adâncime. ◊ Expr. (Ir.) (A se crede) coborât cu hârzobul din cer = (a se crede) mult superior celor din jur, (a fi) mândru, îngâmfat. A cădea cu hârzobul din cer = a veni, a pica pe neașteptate; a se realiza de la sine. 2. Ladă care odinioară servea de scenă și în spatele căreia păpușarul mânuia păpușile; lada păpușilor. 3. Coșuleț din cetină de brad, în care se păstrează unii pești. – Din bg. vărzop „legătură”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hârzob
SLAVOFÓB, -Ă I. adj. potrivnic slavilor. II. s. m. f. adversar al apropierii culturale și politice de popoarele și statele slave. (< fr. slavophobe) Vezi definitia »
SCRẤNCIOB, scrâncioburi, s.n. Leagăn de lemn care se balansează (sau ansamblu de leagăne care se învârtesc în cerc), servind ca mijloc de distracție. Vezi definitia »
IMPRÓB, -Ă adj. lipsit de probitate, necinstit. (< fr. improbe) Vezi definitia »
SNOB, -OÁBĂ s.m. și f. Persoană care admiră fără rezervă tot ceea ce este la modă. [< fr., engl. snob]. Vezi definitia »
XEROFÓB, -Ă adj. (Biol.; despre unele organisme) Care nu poate trăi în ținuturi secetoase. [Cf. gr. xeros – uscat, phobos – teamă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z