Definita cuvantului heboid
HEBOÍD, -Ă, heboizi, -de, adj. (Despre bolnavi) Care se manifestă în special prin tendința de comitere a unor acte antisociale. [Pr.: -bo-id] – Din fr. héboïde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu heboid
CUPROXÍD, cuproxizi, s. m. Oxid de cupru. ♦ Redresor folosit în radio, compus din mai multe discuri de cupru acoperite cu un strat de oxid de cupru. – Din fr. cuproxyde. Vezi definitia »
FUNGICÍD, -Ă adj., s. n. (substanță) care distruge ciupercile dăunătoare plantelor. (< fr. fongicide) Vezi definitia »
STILOÍD, -Ă I. adj. în formă de stil vegetal sau de pumnal. ♦ apofiză ~ă = apofiză în partea mastoidiană a osului temporal, punct de inserție pentru mușchi și ligamente. II. s. f. parte ascuțită, în formă de pumnal, a unui os sau a unei hipofize. (< fr. styloïde) Vezi definitia »
LICHÍD, -Ă I. adj., s. n. (corp) care curge, având proprietatea de a lua forma vasului în care se află. II. adj. 1. (despre mijloace de plată) în numerar, de care se poate dispune oricând, imediat. 2. consoană ~ă (și s. f.) = denumire a consoanelor laterale și a celor vibrante. (< fr. liquide, lat. liquidus) Vezi definitia »
FLACÍD, -Ă adj. Flasc. ♦ (Despre tulpini) Crescut drept, dar care mai târziu se îndoaie dintr-o cauză oarecare. [< lat. flaccidus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z