Definita cuvantului hematoglobinometru
HEMATOGLOBINOMÉTRU, hematoglobinometre, s. n. Hematocrit. – Din fr. hématoglobinomètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hematoglobinometru
DENSITOMÉTRU s.n. Instrument pentru determinarea opacității materialelor fotografice. [< fr. densitomètre]. Vezi definitia »
EXPONOMÉTRU s.n. Instrument pentru stabilirea duratei de expunere la lumină a unui film sau a unei plăci fotografice; expozometru. [Cf. germ. Exponometer]. Vezi definitia »
CEDRU (‹ fr., lat.) s. m. Numele mai multor specii de arbori din familia pinaceelor, răspîndiți în Maroc (Cedrus atlantica), Cipru (Cedrus brevifolia), Asia Mică (Cedrus libani) și Asia Centrală (Cedrus deodara). Are ramuri orizontale, în planuri suprapuse. Atinge 40 m înălțime și trăiește c. 1.000 de ani. ♦ Lemnul acestui arbore, brun-gălbui, rezistent, uleios, cu miros puternic, este folosit în construcții navale, la fabricarea mobilelor, în sculptură. Vezi definitia »
LÍTRU, litri, s. m. 1. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu volumul ocupat de un kilogram de apă pură la temperatura de plus patru grade Celsius și la presiunea de o atmosferă. 2. Vas care are această capacitate. 3. Cantitate de lichid egală cu un litru (1). – Din fr. litre. Vezi definitia »
MIRIALÍTRU s.m. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu 10000 L. [< fr. myrialitre]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z