Definita cuvantului hep
HEP interj. Strigăt cu care birjarii atrag atenția pietonilor să se ferească din drum.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu hep
SALÉP, salepuri, s. n. 1. Nume dat tuberculilor uscați ai unor specii de orhidee; p. ext. praf de amidon extras din acești tuberculi și care, fiert în lapte sau în apă, se folosește ca întăritor pentru copii sau convalescenți. 2. Băutură preparată de orientali din salep (1), miere și apă. [Var.: (reg.) salíp s. n.] – Din tc. salep. Vezi definitia »
CREP, crepuri, s. n. 1. Cauciuc natural, de culoare albă-gălbuie, din care se fac tălpi pentru încălțăminte. 2. Țesătură subțire, încrețită, din fire de mătase sau de lână suprarăsucite. ◊ Crep satin = țesătură cu una dintre fețe mată și cu cealaltă lucioasă. ♦ Bucată dintr-o asemenea țesătură, de culoare neagră, care se poartă la braț, la rever sau la pălărie în semn de doliu. – Din fr. crêpe. Vezi definitia »
ONE-STEP UAN-STEP/ s. n. dans de origine americană, luat de la negri; melodia corespunzătoare. (< engl. one-step) Vezi definitia »
Crep, crepuri – așa sunt denumite în zona Brașov jgheaburile făcute din ciment pentru adăpatul vitelor; dar și pentru alte nevoi ale casei. Etimologie necunoscută (ar putea veni din germanul vulgar „krepieren” = a crăpa) Vezi definitia »
nezghép s.n. (înv.) eșarfă de tafta purtată de femei altădată. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z