Definita cuvantului herald
HERÁLD, heralzi, s. m. Dregător la curțile suveranilor din evul mediu, care avea sarcina de a purta insignele monarhilor sau ale principilor, de a anunța începutul turnirelor și numele învingătorilor, de a transmite declarațiile de război etc. – Din lat. heraldus. Cf. fr. héraut.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu herald
SCALD s. m. nume dat vechilor poeți nordici (scandinavi sau irlandezi). (< fr. scalde) Vezi definitia »
BOLD, bolduri, s. n. (Reg.) 1. Ac de mărime variabilă, cu o măciulie la unul din capete; (în special) ac cu gămălie. ♦ Vârf ascuțit. ♦ Cui de metal, ca o măciulie, servind ca podoabă. Paftale cu bolduri (TEODORESCU). 2. Băț ascuțit cu care se îndeamnă la mers vitele. ♦ Împunsătură, înțepătură. Dete bolduri boilor (POPESCU). 3. (Înv.) Îndemn, imbold. – Slav (v. sl. bodlı „ghimpe”). Vezi definitia »
ȘILD s. n. 1. placă de metal care se așază în dreptul mânerelor și broaștelor de la uși, ferestre etc., pe locul unde se află gaura cheii. 2. placă de avizare de-a lungul străzilor, șoselelor etc. (< germ. Schild) Vezi definitia »
MANGÓLD s. m. plantă asemănătoare cu sfecla, cultivată în țările nordice pentru frunzele sale, folosite în alimentație. (< germ. Mangold) Vezi definitia »
abțibild, abțibilduri s. n. 1. (la pl.friz., înv.) perciuni sau favoriți scurți 2. (intl.) hoț mărunt Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z