Definita cuvantului herpes
HÉRPES, herpesuri, s. n. Boală de piele virotică cu caracter recidivant, care se manifestă prin apariția, de obicei în jurul buzelor, al nasului sau al organelor genitale, a unor grupuri de bășicuțe pline cu lichid. – Din fr. herpès, lat. herpes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu herpes
STOKES s. m. (Fiz.) Unitate de măsură a viscozității cinematice în sistemul CGS. [Pr.: stocs] – Din fr., engl. stokes. Vezi definitia »
1. proces de pierdere a ghe ii prin topire, evaporare sau prin ruperea buca ilor de ghea ă din fruntea ghe arului, sub formă de ghea ă moartă. 2. proces de îndepărtare a materialelor fine de la suprafa a scoar ei terestre, prin intermediul agen ilor externi geomorfologici (apă, vânt, ghea ă etc.). Sursa :M. Ielenicz si colaboratori, 1999, Dic ionar de geografie fizică, Editura Corint, Bucuresti Vezi definitia »
proces de transformare a ATP(adenozin trifosfat) din ADP(adenozin difosfat) si fosfor organic in prezenta luminii Vezi definitia »
tígves s.n. (reg.) un dans popular. Vezi definitia »
ABCÉS s.n. Puroi strâns în interiorul unui țesut sau într-un organ intern; (pop.) buboi. [< fr. abcés, cf. lat. abcessus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z