Definita cuvantului heteroplastic
HETEROPLÁSTIC, -Ă, heteroplastici, -ce, adj. (Med.) Care se referă la heteroplastie. – Din fr. hétéroplastique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu heteroplastic
EPISTEMOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la epistemologie. [< fr. épistémologique]. Vezi definitia »
EXCÉNTRIC, -Ă, excentrici, -ce, adj., s. n. I. Adj. 1. Care iese din limitele obișnuitului, foarte original; neobișnuit, ciudat, bizar, extravagant. 2. (Mat.; despre un punct) Care se află în afara centrului unei figuri; (la pl.; despre figuri geometrice, piese etc.) care nu au centru comun. II. S. n. Organ de mașină în formă de disc, fixat pe un arbore rotativ și servind la transformarea mișcării circulare în mișcare rectilinie și invers. – Din fr. excentrique. Vezi definitia »
CUÁNTIC, -Ă adj. Referitor la cuantă sau la cuantificare. ◊ Număr cuantic = fiecare dintre numerele care caracterizează stările staționare ale unui atom, ale unei molecule etc.; mecanică cuantică = ramură a fizicii teoretice care se ocupă cu legile mișcării din lumea atomilor; electronică cuantică = ramură a fizicii care studiază procesele elementare discontinue din câmpul electromagnetic și interacțiunea dintre acesta și substanțe și corpuri. [Pron. cuan-, var. cvantic, -ă adj. / < fr. quantique]. Vezi definitia »
TOPOCLIMATOLÓGIC, -Ă, topoclimatologici, -ce, adj. Referitor la topoclimatologie, de topoclimatologie. – Din fr. topoclimatologie. Vezi definitia »
ANAMORFÓTIC, -Ă adj. referitor la anamorfoză. ◊ (despre un dispozitiv optic) care permite modificarea distanței focale a unui obiectiv. (< fr. anamorphotique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z