Definita cuvantului hipologie
HIPOLOGÍE s. f. Ramură a zootehniei care se ocupă cu anatomia și cu fiziologia calului, cu descrierea și cu clasificarea speciilor și a raselor de cai, precum și cu metodele de întreținere, de ameliorare și de dresare a cailor. – Din fr. hippologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hipologie
CRONOFOTOGRAFÍE, cronofotografii, s. f. Înregistrare fotografică a unei mișcări la intervale scurte de timp, în scopul studierii acesteia. – Din fr. chronophotographie. Vezi definitia »
PARODÍE s.f. Imitație cu intenție de ridiculizare a unei opere literare serioase. ♦ (P. ext.) Imitație nereușită, inferioară originalului. [Gen. -iei. / < fr. parodie, it. parodia, cf. lat., gr. parodia < para – alături, ode – cântec]. Vezi definitia »
MONOTONÍE, monotonii, s. f. Lipsă de varietate în ton; ceea ce este monoton. ♦ Fig. Lipsă de variație sau de varietate; uniformitate plictisitoare. – Din fr. monotonie. Vezi definitia »
TELECINEMATOGRAFÍE, telecinematografii, s. f. (Rar) Producție de filme pentru televiziune. – Tele- + cinematografie. Vezi definitia »
MINÚȚIE s. f. minuțiozitate. (< fr. minutie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z