Definita cuvantului hispanism
HISPANÍSM s. n. Cuvânt, expresie luată din limba spaniolă; fel de a vorbi propriu limbii spaniole. – Din fr. hispanisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hispanism
REVANȘÍSM s.n. Politică revanșardă; spirit de revanșă. [< germ. Revanchismus]. Vezi definitia »
REVOLUȚIONARÍSM s.n. Ideologie, atitudine revoluționară, spirit revoluționar. [< germ. Revolutionarismus]. Vezi definitia »
IMPERIALÍSM s.n. (În concepția marxistă) 1. Stadiul ultim al capitalismului, care se caracterizează prin dominația monopolurilor și a capitalului financiar, în care exportul de capital a dobândit o însemnătate primordială, prin formarea de uniuni monopoliste internaționale care își împart între ele lumea. 2. Politică de cotropire a unor teritorii străine pentru a le exploata. [Cf. fr. impérialisme]. Vezi definitia »
IMPRESIONÍSM s. n. 1. sistem estetic ale cărui principii de creație și de critică sunt bazate pe impresie. 2. mișcare artistică de la sfârșitul sec. XIX, bazată pe exprimarea impresiilor imediate și manifestând un interes deosebit pentru nuanțe, atmosferă, fluiditatea senzațiilor, lumină; în literatură, confundat uneori cu simbolismul, se caracterizează prin înfățițarea rapidă și pregnantă a unor stări sufletești trăite nemijlocit de artist. (< fr. impressionnisme) Vezi definitia »
TRANSFORMAȚIONALÍSM s. n. curent care preconizează și susține gramatica transformațională. (< fr. transformationnalisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z