Definita cuvantului holocristalin
HOLOCRISTALÍN, -Ă, holocristalini, -e, adj. (Despre structura rocilor cristaline) Care este în întregime cristalizat. – Din fr. holocristallin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu holocristalin
BODIN [bodẽ], Jean (1530-1596), jurist, economist și gînditor francez. A susținut ideea statului național centralizat și suveran, fiind adeptul moarhiei absolute, controlată de Statele Generale („Despre republică”). Precursor al determinismului geografic. Vezi definitia »
RICÍN, ricini, s. m. Plantă erbacee sau arborescentă originară din Africa, cu rădăcina pivotantă, puternică, cu tulpina înaltă de 1-2 m, cu flori verzi, roșii sau violete; căpușă (Ricinus communis).Ulei (sau unt) de ricin = ulei extras din semințele acestei plante, cu proprietăți purgative, nesicativ, neinflamabil, păstrându-și aceeași consistență la variații mari de temperatură, folosit în industria farmaceutică sau ca lubrifiant la motoarele de avion, precum și în industria pielăriei, a cauciucului sintetic etc.; ricină. – Din lat. ricinus, germ. Rizinus. Vezi definitia »
yoghín s. m., pl. yoghíni Vezi definitia »
CRISELEFANTÍN, -Ă, criselefantini, -e, adj. (Despre statui) Executat din aur și din fildeș. – Din fr. chryséléphantin. Vezi definitia »
In stiinta. A face descoperiri intamplatoare care sunt in afara scopului principal urmarit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z