Definita cuvantului homosexual
HOMOSEXUÁL, -Ă, homosexuali, -e, s. m. și f. Persoană care practică homosexualitatea; pederast. [Pr.: -xu-al] – Din fr. homosexuel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu homosexual
CONSTITUȚIONÁL, -Ă, constituționali, -e, adj. În conformitate cu constituția (2) unui stat, prevăzut în constituție, bazat pe constituție. ◊ Comisie constituțională = comisie însărcinată cu elaborarea textului unei constituții și cu exercitarea controlului legilor ce se elaborează. Drept constituțional = a) totalitatea normelor fundamentale care reglementează relațiile privitoare la orânduirea social-economică și de stat; b) ramură a dreptului care studiază drepturile și datoriile cetățenilor decurgând din constituție (2). Monarhie constituțională = monarhie ale cărei prerogative sunt limitate prin constituție. [Pr.: -ti-o-] – Din fr. constitutionnel. Vezi definitia »
UNINOMINÁL, -Ă adj. cu un singur nume. (< fr. uninominal) Vezi definitia »
SOCIÁL, -Ă, sociali, -e, adj. 1. Creat de societate, propriu societății; care este legat de viața oamenilor în societate, de raporturile lor în societate sau față de societate; care privește societatea omenească. 2. Propriu unui anumit tip de societate; legat de apartenența la o anumită categorie socială, la un anumit grup social. [Pr.: -ci-al] – Din fr. social, lat. socialis. Vezi definitia »
CRUCIÁL, -Ă adj. de importanță capitală; decisiv, vital. (< fr. crucial) Vezi definitia »
PARACEFÁL s. m. monstru unitar cu cap, trunchi și membre rudimentare. (< fr. paracéphale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z