Definita cuvantului hon
HON, honuri, s. n. Sculă așchietoare alcătuită dintr-un corp rotativ de oțel pe care sunt fixate mai multe pietre abrazive și care este utilizată la finisarea suprafețelor cilindrice interioare ale pieselor metalice. – Din engl. hone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hon
ZOOPLANCTÓN s. n. Totalitatea organismelor animale din plancton. – Din fr. zooplancton. Vezi definitia »
BJÖRNSON [biörnson], Bjørnstjerne (1832-1910), scriitor și ziarist norvegian. Nuvele inspirate din viața țărănimii, influențate de vechile saga („Synnove Solbakken”), drame istorice (trilogia „Sigurd Slembe”), psihologice („Paul Lange și Tora Parsberg”) și sociale („Peste puterile noastre”), balade și cîntece cu caracter folcloric, pătrunse de un vibrant patriotism. Premiul Nobel (1903). Vezi definitia »
HALOPLANCTÓN, haloplanctonuri, s. n. Plancton care trăiește și se dezvoltă în ape sărate de diferite concentrații. – Din engl. haloplancton. Vezi definitia »
CHARLESTON [CEÁRLS-TON] s. n. 1. dans american de perechi împrumutat din folclorul negrilor, cu mișcări foarte repezi, prin flexiunea părții de jos a picioarelor; melodia corespunzătoare. 2. talger ~ = talger (cinel) dublu, acționat cu piciorul de către baterist, în orchestra de jaz. 3. croială specială de pantaloni. (< engl. charleston) Vezi definitia »
PORTAVIÓN, portavioane, s. n. Navă de luptă de mare tonaj, construită special pentru a permite gararea, decolarea și aterizarea avioanelor. [Pr.: -vi-on] – Din fr. porte-avions. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z