Definita cuvantului hudubleajă
HUDUBLEÁJĂ, hudubleje, s. f. (Reg.) Pasăre mare (răpitoare). – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hudubleajă
PERFORATÚRĂ s. f. 1. deschidere în peretele unei găuri de sondă în dreptul stratului productiv, care asigură calea de circulație a fluidelor între strat și gaura de sondă. 2. sistem de orificii într-o hârtie sau într-un carton, prin perforare, în scopul detașării unor porțiuni. (< it. perforatura) Vezi definitia »
TEMPÉSTĂ s. f. 1. perturbație atmosferică violentă; furtună, uragan. 2. (fig.) manifestare bruscă și neașteptată. (< lat., it. tempesta) Vezi definitia »
BALÁNGĂ, bălăngi, s. f. Clopot care se atârnă la gâtul vitelor și al oilor; talangă; sunetul produs de un astfel de clopot. – Din balang. Vezi definitia »
LUDOTÉCĂ s. f. 1. colecție de jucării și jocuri. ◊ bibliotecă de jocuri electronice. 2. instituție care pune jocuri la dispoziția copiilor. (< fr. ludothèque) Vezi definitia »
ALBINA ROMÂNEASCĂ, gazetă politico-literară, primul periodic în limba română, publicat în Moldova. A apărut la Iași, bisăptămînal, cu întreruperi, între 1829 și 1850. Proprietar și editor: Gh. Asachi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z