Definita cuvantului hurez
HURÉZ, hurezi, s. m. (Reg.) V. huhurez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hurez
PECHINÉZ s.m. Câine cu botul scurt și turtit, cu picioarele scurte și cu părul lung și moale. [Cf. fr. pékinois]. Vezi definitia »
VIETNAMÉZ, -Ă, vietnamezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Vietnamului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Vietnamului sau populației lui, privitor la Vietnam sau la populația lui. ♦ (Substantivat, f.) Limbă vorbită de vietnamezi (1). [Pr.: vi-et-] – Vietnam (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
PIEMONTÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Piemont. ◊ (s. n.) dialect italian vorbit în Piemont. (< fr. piémontais) Vezi definitia »
CHINÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor, popor) din China. II. adj. care aparține Chinei sau chinezilor. ♦ arta ~ă = artă dezvoltată în China, prezentând o arhitectură specifică (pagode, temple) cu o bogată decorație pictată, o sculptură în bronz, jad, fildeș, legată de cult, pictură pe mătase (suluri), sau pe zidurile templelor etc. ◊ (s. f.) limbă din familia de limbi sino-tibetane vorbită de chinezi. (< China + -ez) Vezi definitia »
fără nici un chichirez expr. v. fără cap și coadă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z