Definita cuvantului iaurgerie
IAURGERÍE, iaurgerii, s. f. Prăvălie unde se prepară sau se vinde iaurt (și alte produse lactate). [Pr.: ia-ur-] – Iaurgiu + suf. -ărie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu iaurgerie
SALTÁȚIE2 s.f. Deplasare prin salturi a particulelor antrenate de un curent de apă sau de aer. [< fr. saltation]. Vezi definitia »
MOFTOLOGÍE, moftologii, s. f. (Fam.) Șmecherie, tertip. – Din moft. Vezi definitia »
BRONHOPNEUMOPATÍE s. f. denumire generică pentru afecțiuni ale bronhiilor și plămânilor. (< fr. bronchopneumopathie) Vezi definitia »
CARBURÁȚIE s. f. amestecare a combustibilului cu aer (la motoarele cu ardere internă). (< fr. carburation) Vezi definitia »
DEMONSTRÁȚIE, demonstrații, s. f. 1. Dovedire, pe bază de argumente și de exemple concrete, a realității unui fapt; demonstrare, argumentare. ♦ Șir de calcule, de raționamente etc. prin care se dovedește adevărul unei teoreme sau conținutul unei formule. 2. Procedeu de adâncire deductivă a adevărului unui enunț. 3. Manifestație publică cu caracter politic-social. 4. Exteriorizare a unui sentiment. ♦ Demonstrație de forță = concentrare și desfășurare a unor forțe militare cu scopul de a intimida. – Din fr. démonstration, lat. demonstratio, (3) după rus. demonstrațiia. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z