Definita cuvantului ideologic
IDEOLÓGIC, -Ă, ideologici, -ce, adj. Care aparține ideologiei, privitor la ideologie; care exprimă ideologia cuiva. [Pr.: -de-o-] – Din fr. idéologique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ideologic
GEOCHÍMIC, -Ă, geochimici, -ce, adj. Referitor la geochimie, de geochimie. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géochimique. Vezi definitia »
RAFAELÍTIC, -Ă adj. (Liv.) Rafaelic. [Cf. fr. raphaélitique]. Vezi definitia »
pomesélnic, pomesélnice, s.n. (înv.) 1. fâșie de pânză; ștergar (lung și îngust). 2. (reg.) văl sau bucată de pânză (albă, brodată), pe care le poartă femeile pe cap. 3. (înv. și reg.) scufie împodobită cu mărgele, panglicuțe colorate, fluturași etc., purtată de femei cu portul popular, la sărbători. Vezi definitia »
PALEOENDÉMIC, -Ă adj. (despre specii) cu un areal mare în trecut, din care, din cauza schimbării condițiilor de viață, astăzi are un areal redus. (< fr. paléoendémique) Vezi definitia »
MICROSCÓPIC, -Ă adj. 1. de dimensiuni vizibile numai la miscroscop. ◊ care se efectuează cu microscopul. 2. (fig.) extrem de mic, minuscul; (p. ext.) fără valoare, neînsemnat. ◊ (s. n.) cel mai mic corp de literă, de 2,5 puncte tipografice. (< fr. microscopique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z