Definita cuvantului ieftinire
IEFTINÍRE, ieftiniri, s. f. Faptul de a (se) ieftini.V. ieftini.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ieftinire
ASIGURÁRE, asigurări, s. f. Acțiunea de a (se) asigura și rezultatul ei. 1. Punere în siguranță. 2. Încredințare, promisiune fermă. 3. Operație financiară, decurgând dintr-un contract sau dintr-o obligație prevăzută de lege, prin care asigurătorul se obligă ca în schimbul unei sume primite periodic să despăgubească pe asigurat pentru pierderile pe care acesta le-ar suferi în urma unor întâmplări independente de voința lui. ◊ Asigurări sociale = formă de ocrotire a populației, constând în acordarea de ajutoare materiale și asistență medicală. – V. asigura. Vezi definitia »
NETEZITOÁRE, netezitori, s. f. 1. Mistrie specială de metal, cu paleta îndoită, folosită pentru a netezi tencuiala la muchiile sau la unghiul dintre zidurile unei construcții. 2. Unealtă agricolă formată din mai multe bare paralele, legate între ele cu lanțuri, folosită la nivelarea pământului (după arat). – Netezi + suf. -toare. Vezi definitia »
VOTÁRE, votări, s. f. Acțiunea de a vota și rezultatul ei; votație. – V. vota. Vezi definitia »
Tulburare a instinctului alimentar care constă în tendința de a îngurgita pământ sau materiale de construcții cum ar fi varul. Vezi definitia »
TOREFIÉRE, torefieri, s. f. Operație de încălzire la foc a unor produse, ca tutunul, cafeaua etc., în scopul uscării acestora sau pentru a fi înlăturate anumite elemente dăunătoare și a se obține o aromă specifică. [Pr.: -fi-e-] – Cf. fr. torréfaction, torréfier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z