Definita cuvantului iguanodon
IGUANODÓN, iguanodoni, s. m. (La pl.) Gen de reptile fosile uriașe, bipede, din ordinul dinozaurienilor, cu corpul terminat printr-o coadă enormă, care le servea drept sprijin în timpul șederii pe loc; (și la sg.) animal care face parte din acest gen. – Din fr. iguanodon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu iguanodon
BURBIÓN s.n. (Med.) Țesut mortificat, alb, care constituie partea centrală a unui furuncul. [Pron. -bi-on. / < fr. bourbillon]. Vezi definitia »
ALVEOLÓN s. n. punct craniometric la suprafața posterioară a alveolelor maxilare. (< fr. alvéolon) Vezi definitia »
TROMBLÓN s.n. 1. Specie de pușcă foarte scurtă a cărei țeavă avea gura răsfrântă. 2. Piesă în formă de pâlnie care se adaptează la o pușcă pentru lansarea de grenade speciale. [< fr. tromblon]. Vezi definitia »
PAROXITÓN, -Ă adj., s. n. (cuvânt) care are accentul pe penultima silabă. (< fr. paroxyton, gr. paroxytonos) Vezi definitia »
GRIFÓN, grifoni, s. m. 1. Monstru mitologic cu corp de leu, cu aripi, cap și gheare de vultur și cu urechi de cal. ♦ Motiv decorativ reprezentând acest monstru. 2. Specie de câine de vânătoare cu părul aspru și lățos. – Din fr. griffon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z