Definita cuvantului ilegal
ILEGÁL, -Ă, ilegali, -e, adj. 1. Care nu este în conformitate cu legea, care încalcă legea. 2. Care nu este recunoscut, admis de lege, aprobat de autoritățile unei țări, care desfășoară în ascuns o activitate (politică); p. ext. care servește acestei activități; conspirativ, clandestin. – Din fr. illégal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ilegal
SUPRANATURÁL, -Ă, supranaturali, -e, adj. Care pare mai presus de forțele și legile naturii sau în contradicție cu acestea; care pare în afara naturii, a lumii percepute prin simțuri; care este atribuit unor forțe miraculoase; miraculos, fantastic. ♦ (Substantivat, n.) Ceea ce se pretinde a fi mai presus de legile naturii. ♦ Fără seamăn, extraordinar, excepțional. – Supra- + natural (după fr. surnaturel). Vezi definitia »
MACROCEFÁL, -Ă macrocefali, -e adj., s. m. și f. (Persoană) care prezintă fenomenul de macrocefalie. – Din fr. macrocéphal. Vezi definitia »
QUETZÁL s. m. Unitate monetară de bază a Guatemalei. [Pr.: che-țál] – Cuv. sp. Vezi definitia »
ORCHESTRÁL, -Ă adj. referitor la orchestră, de orchestră. (< fr. orchestral) Vezi definitia »
CONTRACTUÁL, -Ă, contractuali, -e, adj. Privitor la un contract; prevăzut în contract; condiționat printr-un contract. [Pr.: -tu-al] – Din fr. contractuel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z