Definita cuvantului impenetrabil
IMPENETRÁBIL, -Ă, impenetrabili, -e, adj. 1. Care nu lasă să treacă ceva prin el. ♦ Prin care nu se poate pătrunde cu privirea; de nepătruns. ♦ Fig. De neînțeles, de nepătruns; ascuns. Sentimente impenetrabile.Fig. Care își ascunde gândurile sau sentimentele; care nu trădează stările sufletești. Persoană, fizionomie impenetrabilă. 2. (Fiz.) Care ocupă un asemenea spațiu încât exclude de acolo prezența oricărui alt corp. – Din fr. impénétrable, lat. impenetrabilis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu impenetrabil
POLIDACTÍL, -Ă, polidactili, -e, adj. (Med.) Care prezintă polidactilie. – Din fr. polydactyle. Vezi definitia »
DISPONÍBIL, -Ă, disponibili, -e, adj., s. n. 1. Adj. De care se poate dispune, care nu are (momentan) o destinație precisă, care stă la dispoziție pentru a fi utilizat. ♦ (Despre oameni) Care nu este ocupat; liber; care a fost scos (temporar) dintr-o slujbă (putând fi rechemat la nevoie). 2. S. n. Bani sau alte bunuri de care o instituție, o întreprindere, o persoană etc. poate dispune, la un moment dat, fără a afecta restul cheltuielilor sau nevoilor. – Din fr. disponible, lat. disponibilis. Vezi definitia »
INDISTINCTÍBIL, -Ă adj. greu de deosebit. (după fr. indistinguible, it. indistinguibile) Vezi definitia »
IRETRACTÁBIL, -Ă adj. Care nu se poate retracta. [Cf. fr. irrétractable]. Vezi definitia »
ABjviL <a href=„http://qqoptytmrdmp.com/”>qqoptytmrdmp</a>, [url=http://fkbxclfwdcxc.com/]fkbxclfwdcxc[/url], [link=http://mbijlzcbkyjp.com/]mbijlzcbkyjp[/link], http://pnofukqnlfab.com/ Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z