Definita cuvantului agrochimie
AGROCHIMÍE s. f. Știința care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu agrochimie
HIPERMAGNEZIEMÍE s. f. creștere a cantității de magneziu în sânge. (< fr. hypermagnésiémie) Vezi definitia »
TETRACROMÍE s. f. 1. ansamblu de patru culori. 2. procedeu de imprimare policromă prin suprapunerea a patru culori. (< it. tetracromia) Vezi definitia »
MAGNÉZIE s. f. Oxid de magneziu în formă de praf alb, fără gust și fără miros, întrebuințat în medicină ca laxativ. – Din fr. magnésie. Vezi definitia »
ASTROFOTOGRAFÍE s. f. parte a astrofizicii care folosește fotografia ca mijloc de investigație a aștrilor. (< fr. astrophotographie) Vezi definitia »
onánie (onánii), s. f. – Stîrpitură, avorton. – Var. nanie. Probabil din ngr. νάννος, „pitic”, cu aglutinarea art. o, cf. omidă (Philippide, Principii, 107; Scriban). Der. de la personajul biblic Onan (Bogrea, Dacor., IV, 836; Tagliavini, Arch. Rom., XII, 171) este mai incertă din punct de vedere semantic și istoric. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z